hari ini kamu di dunia...

Thursday, December 17

diz entry is specially dedicated to miss lalang...ha ha ha...miss Nor Liyana binti Mohammad...

for diz coming year, hope u will retrieve success


bunge tu lagi comel dari ko...hehehe

for diz coming year, hope u will retrieve happiness


birthday gurl bersama model di airport

for diz coming year, hope u will be more holy...(ahakZzZ)

cantik aa gambar ni...tq cameraman

for diz coming year, hope u will be more tough...

jgn slalu berangan dik oiii...hehehe


i am here to dedicate u a special happy birthday thought...hope u will keep it as a little memoirs...


aku wart adobe photoshop tau cakes ni...special utk ko...tak cukup 22..sebiji g mtk abg ko ek..hahaha

tiba2 je nak post lirik lagu ni..

Monday, December 14

Disini aku masih sendiri
Merenungi hari-hari sepi
Aku tanpamu
Masih tanpamu

Bila esok hari datang lagi
Ku coba untuk hadapi semua ini
Meski tanpamu meski tanpamu

Bila aku dapat bintang yang berpijar
Mentari yang tenang bersamaku disini
Ku dapat tertawa menangis merenung
Di tempat ini aku bertahan

Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya

Suara dengarkanlah aku
Apakah aku slalu dihatinya
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya

Kalau ku masih tetap disini
Ku lewati semua yang terjadi
Aku menunggumu Aku menunggu

Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya

Suara dengarkanlah aku
Apakah aku ada dihatinya
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya

touching moment... T_T

video

-pure heart seeking for honesty-

miss them so much...

Tuesday, December 8

Alhamdulillah...both my parents dah slamat menunaikan ibadah haji tahun ni...the most memorable speech b4 they went there is. "Along,nanti jg adik2 ek"...tatkala tu, i was just finished sitting for my final paper...mmg sebak sgt..maklumlah,tak pnah g ditinggalkan parents eventhough duduk jauh dari family, but then everytime I arrived mama will cook special menu for me...and everytime b4 i went back to tawau, papa will book a reservation to the place that I love so much...dlm tak sedar dah dkat masa they will come back...ada lg seminggu...harap2 mereka merupakan tetamu Allah yg dikurniakan haji mabrur...Amiiinnn...


...Mama yg ku sayang...


...Mama lps tawaf wada pg tadi..

...Papa b4 menunaikan rukun haji...


...Papa dpn masjidil Haram...

macam dah lama tak jenguk...

Tuesday, December 1

it's been a while i did not peep through this window...erm...dunno why...
maybe it is caused by the hassle bassle that i went through at ip...with all those emo feelings...with all those papers to write on..with all those friends to cheer me up...hehehe =)

and now mrs paul smith is returning...hoping for miracle to be a consistent blogger again...
just now i called my doter...hehehe hairuniza hamdi...got a miss call from her through both handset...she just wanna say that she had send my "kain ela" to be sewed up...murah jer geng...tp kna gk de sumber to pay her...thanks macik...


at daily Q


talking bout past two days...i've watched two hot movies of the years,i guess...

twilight saga : new moon and 2012(for the second time)...hahaha...mengahbiskan duit jer...


new moon


2012

and right now...i am marathoning watching a hot korean drama, you're beautiful...they are totally AN.JELL...u guys must watch them....
you're beautiful

sepi...

Tuesday, October 27

sunyi...

rindu...

sepi...

satu...

hanya hati yg berbisik yg mendengar...

salam lebaran...

Sunday, September 20

assalamualaikum kpd semua muslimin dan muslimat walau di mana jua anda berada...
tak sangka plak 1 syawal ni membuka pintu hati wanita ini untuk mengucapkan salam lebaran melalui blog ini...hehehe =) mmg raya tu indah...walaupun thn ni tak meriah sgt, tp kemanisan beraya bersama family tu satu yg sangat2 berharga...kalau korg tak caya,cuba la korg merantau sekali je time raya...takyah beraya ngan family...baru korg tau apa erti raya sebenarnya...

aireen aneza binti abu bakar dan keluarga...termasuk uncle burn, auntie sue, anis azera, ahmad hakimi dan juga azie haleeda ingin ucapkan selamat ari raya...maaf zahir dan batin...=) semoga raya thn ni bawa seribu satu erti dlm hidup kalian....





am i okay???

Friday, August 28

reflect back to pass few days,i am totally 0 charged...no energy...no feeling...heartless...drowning...helpless...and today i just can pray and hoping for miracle will always be by my side...and I hope no more hurts will attacked my heart, no more sorrow will cover my body, no more pain will be with me...all those feelings make me tired, disappointed and breathless...i have nobody to pampered me, nobody to lend his shoulder when i cry, nobody will watch my smiles when i'm happy...and the things is now recovered to become better...and i hope it was the last time i will suffer from that kind of pain...i am willing to be scolded, to be punished, or to be neglected because of work...but please not because of trust...please...i beg you...and i hope u realize that i am not strong enough to face this obstacle...because the more u do, the more i forgive u...but by the time i couldn't forgive u, nobody knows what will happen to my soul...everyday i am praying for the happiness and i hope it will be everlasting..cause nobody knows how am I suffered by just loving u...

ucapan terima kasih...

Thursday, August 27

Alhamdulillah...walaupun pada asalnya aku tulis entry ni aku tak tau nak tulis tajuk ape...tp ader byk benda yg aku nak express today...i feel a little bit relief sbb Allah masih dengar doa aku...but then, nobody knows what will happen in the future...

ader benda yg kita leh crita kat semua org tp tak semua org akan faham aper yg kita lalui...to tell u the truth, aku mmg suka bercerita pd org2 tertentu, dan org2 trtentu ni dah tau camner cara nak tenteramkan hati aku...and aku sgt2 happy bila org2 ni setia dngar luahan hati aku...

back to two years ago, aku bkn mcm skrg...aku sorg yg sgt hyper...and mudah ketawa tak kira tempat dan masa...dan aku akui skrg aku lebih serius, tp kebaikannya aku lebih matured...terpulang pada mata hati org..aku tak pduli kalo org rase aku tak matured...sbb aku je yg knal sape diri aku sbenarnye...=) yg paling penting adalah masa depan, no turning back...ape yg berlaku hari ini adalah lebih baik dari hari kelmarin dan ape yg bakal berlaku pd hari esok didoakan lebih baik dari hari ini...

actually, today i am really happy and grateful to Allah as I still can be by his side...the harder you strive, the happier u'll live...aku byk blajar ttg erti kesabaran, ketenangan, kesedihan, kekecewaan, kebenaran, kemarahan dan paling penting kekuatan diri...dan aku sgt2 berterima kasih kerana masih diberikan ruang untuk merasa kebahagiaan...=)

arini, aku spend the whole day dgn dia and the things that we do :

11:00 a.m - servis printer, technician tu ckp there is a problem regarding the scanner...

12:00 p.m - Dia antar aku n kak na g skolah, kami submit kertas ujian kat g.pmbimbing, ltak je
atas meja

13:00p.m - rest kt bilik, lepak2...

15:00 p.m - g car wash kat area balung, dikepit kuku oleh dia

17:00p.m - g cari port nak bukak puasa...last2 we all g tomyam utama...

thanks to him...

dua jam saja...

Wednesday, August 26


dua jam saja...
smth miracle will fated...
as for me...
Allah had gave me little of strengths that I asked from Him...
Thanks Allah...

"Engkaulah Maha Pengasihani dan Maha Mendengar"

Amiiinnn....

hoping 4 strengths...

Monday, August 24

Sometimes Allah breaks our spirit to save our soul...
Sometimes Allah breaks our heart to make us whole...
Sometimes Allah allows pain so we can be stronger...
Sometimes Allah sends us failure so we can be humble...
Sometimes Allah allows illness so we can take care of ourselves...
Sometimes Allah takes everything away from us so we can learn the value of everything that he gave us...

T_T

tak nak ketinggalan...

Sunday, August 23

semua org wish ahlan wasahlan ya ramadhan...so, i dun wanna miss to wish to all the muslims out there too....moga ramadhan kali ni lebih baik dari yg lepas2...and moga ramadhan kali ni membawa 1001 erti dlm hidupku...i am praying for my family's health and happiness, and for my love's health and happiness...moga2 Allah makbulkan doaku...moga2 bulan Ramadhan ni dosa2 yg kecil daat dihapuskan...dah 23 tahun hidup di dunia ni, rasa makin byk plak dosa...dosa kat papa and mama, dosa kat cikgu2, dosa kat wan n tok, atuk and wan, mak cik2 pak cik2, kwn2...and semua org...arap2 smua org dpt maafkan dosaku...amiiinn...

rindu nak rase masakan mama,tp pe leh wart,even though with air asia everyone can fly, aku tak rase selesa nak flykan duit papa...and my money, makan pasir la ujung bulan kalo balik..and FYI, I am counting the days for the raya holiday...lagi lama tak balik, baru angah, kimi n baby rindu kut...hehehe =) hopefully...and miss my bestfriend too,ili and amal...geng, jumpe nnti raya k...tapi satu hikmah tak balik cuti this time is aku balajar erti bersabar...biarlah aku jer yg tau...and i am very happy because ader org yg always there by myside...thanks...

nak bergosip jap...

Wednesday, August 19

tak jadi...ramadhan dah dkt....huhu...jangan marah...rest in peace...

actually,tgh takde mood..

attacked by the virus...

Wednesday, August 12

it was yesterday...I entered 6 Gemilang to handle the pupils for a trial examination...it was paper II, Mathematis...40 minutes from 7.30 till 8.10..done...then, walk downstairs to the staffroom to prepare my teaching aids for the 4 Cekap class...today, I will recover the Materials topic...giving them assessment, and asked them to complete those worksheets in the class..it was really tough for them when it comes to questions...need to translate from A-Z what is the meaning of the questions,they can answer well if it is in Malay,aitee...aiyak...mmg la PPSMI patut dimansuhkan...tp PISMP Science which had learn for 4 1/2 years ni pe cer???

nvm...back to the track...when I entered 4 Cekap, at 9.00..my head is bursting...really wanna knock it with a metal hammer till bleeding...damn...sgt sakit kepala...cam dihentak dgn rocks and metal...cam de asteroids yg besar menghentak2 my head...then...alhamdulillah...can finish the cass even though just sit on the chair and gave them instruction...bg dorg translation...and got small voices, "diam bah...teacher sakit suda pasal kamu...diam~" ade lagi tiny voice, "teacher berjangkit dari siapa virus H1n1??sian teacher...woi,diam bah kamu urg..." no response from miss aireen...after the bell rang, went downstairs to the staffroom,felt really really dizzy...and lie my head on the table...until 11.00...

suddenly, heard kak dayang's voice...and other teachers asking me to go to the clinic, and go home to rest...cannot wake up...so so so tired...feel like wanna vomit...wanna cry!!!sakit sgt2...kechek wake me and ask me whether wanna go home @ nope...just say yes...and gave her the car keys...kechek yg drive....cegu mansur yg inform the admin...went to Shirly lee clinic, batu 3... cannot sit anymore...lying on the sofa...loss...waiting for my name to be called...immediately, went to the doctor's room,being checked...luckily...no fever...(no H1N1)...alhamdulillah...

strong migraine i guess...and I was given 2 days M.C...uinaa...unexpected tak g skool time practicum...slama ini kat IP tak pnah MC...haih...trima qada' dan qadar...then I was given paintkiller, medicine for fever, flu and cough...complete....gotta rest rite now...baru lpas mkn ubat....pray for my health to get well soon...thanks to everyone who care for me...thanks kechek....

this is a set induction of a lesson...

Wednesday, August 5

owh, today i had been observed by my teacher advisor...and the thing that i wanna tell u is, there was no electricity suddenly...i go for plan B where i used flash cards and raw material such as basketball, hockey ball and ping pong ball to explain about the relative mass between the Sun, the Earth and the Moon...and the best part is...the pupils were very excited when they were given the sweets and the lyrics card...this song is written by aireen aneza bitni abu bakar okay....

Theme : Investigating the Earth and the Universe
Year : Four
Duration : 1 hour
Title : How Big and How Far

using the tune " it's a small world after all"

happy singing..... =)

too many thigs, too many feels...

Wednesday, July 29

1. eiii...di saat ini...aku geram sgt bg pihak mr paul smith yg sgt serabut tak terungkap sbb tiket kl-kb utk raya ni sgt mahal...baik airasia...mas@firefly...all these killing his money softly..and i am the one who is always serabut for him...nape kb??nape bkn balikpapan,solo atau tmpt2 yg tgh offer tu...la...senang jer...jwpnnye mana da org dari kl nak g beraya sana sorg2...kan??sort~!

2. serabutnya....dah masuk 5th week practicum but then every week kena observe, no rest at all...ape tu...owh,maybe dugaan coz Allah takkan menguji hambaNya sekiranya hambaNya tak mampu tanganinya...and every week i am working on my teaching aids...gila la weeiii....sik da suda duit kamek nnti ni...takpa...rezki should be everywhere....

3. missing home lately...sgt2 bersyukur sbb aku ade family yg agak bahagia...yg aku ley bergurau ngan papa, mama, adik2...tp gado tu mmg lumrah kn???air dicincang tidak akan putus...so, tak ksah la kalo gado sekali-sekala...kalo berkali-berkala pon tak ksah la....haih...it will strengthen the bond when u recall back to each of ur family members...home is the world's heaven...

4. I am thinking on the next lesson plan, pe lg aku nak wart...dah kering kontang kotak idea aku smpai aku dah tak mmpu nak wart pe2...aku just mampu bgn kul3-4pg...wart2 keje...and time tu menaip ape yg aku rase patut...and berharap behavioral objective tercapai...dan kdg2 idea2 bernas dtg pon time tu gk...masalahnya,kdg2 ku terlampau berpk camna nak implement in the classroom, kalo bdk2 tu tak paham...camna kalo dorg tak dapat jwb exam...camni rupanya perasaan bila dah jd cegu ek....

5. sgt2 marah dgn lelaki tak bertanggungjawab....yg hanya tau menyakitkan ati perempuan,dan hanya tau menyusahkan dan hanya tau berkata2 manis...gerammmmmmmmmmm...hate that type of guy...owh,luckily,mr paul smith is under a very pleasant condition right now....aku berdoa smoga he will be pleasant smpai bila2...and he is just himself rite now...

6. rindu plak kt kwn2 kat asrama...lepak sama2, bergila sama2 mengumpat pun sama2 gak divide our sins...wakakakaka...boleh ka camtu...ape ni pnye prasaan...dtg sekaligus semua bnda dalam kpala otak aku yg tak brapa nak btul di kala2 dah nak terbenam matahari ni...and now i should get up from this bed, and do something that really benefit myself...and aku sgt2 BLUR....

kwn2...aireen aneza perlukan kaunselor ke??or maybe hanya perlukan org utk dngar dia berckp...thanks aa kamu...yg sdang mendengar...

life is getting tougher, days are getting warmer...

Tuesday, July 21

counting the days...
and life are getting tougher while you're pushing too hard to count the days...
since yesterday, past few days, last week, last month, last year...etc...
still counting the days...
and at the last...
you'll just can see the beginning...
from the day you are being the most happiest person in this warmth world...
and after u counting the days, ...
you''ll realize you're the most unhappy person in the world...
should I go on with counting the days...and let the days getting warmer???

third week...

Monday, July 13

owh...the days are getting calm..makin ari makin dah leh adapt ngan suasana sk taman tawau yg stp ari ade kekecohannye yg ribut bangat sih...aduss....cam ape yg berlaku...and kalo korg g sk tmn tawau nmpak ramai bdk2,guru2,tkg kebun,tukang sapu dan juga nurse klinik pergigian yg sentiasa memakai mask...yerp...telah disahkan seorang pelajar tahun 1 kreatif,yg kakanya ada di smk tawau II,dalam satu kawasan jgk ngan sk taman tawau...dua2nya dah positif H1N1...owh...kes ke 11 di tawau...and kalau g bilik guru skool kami,sumernya berharap utk skool ditutup but then our headmistress won't apply for it from the health department selagi takder org lain yg berjangkit(diz is my expectation)...

and sejak kebelakangan ni,kelam kabut skool itu,pertamanya last week sbb ader seorang ustaz yg special..yg juga guru pelatih jqaf IP tawau,ustaz rosli...sbb pe dia special...erm.maybe org yg knal dia tau...starting from the moment he was introduced in the staff room...keluarla ayat2 begini...
"hello,gud morning...sejak2 ppsmi dimansuhkan ni,makin pandai plak aku speaking bah..."... ini la plg lucu...tp mcm aku simpati nape perlu dipertikaikan keistimewaan ustaz itu...let it be...sumer org ade cara tersendiri utk express kepelikan diorang aite???

and this week,dah minggu ke-3 aku di sini,and aku pnya rph dah byk...let say 1 week = 4...
so 3weeks should be 12...but then cam bertuah coz de kwn2 seperjuangan yg kna wart byk g rph...and akud ah leh hafal nama bdk2 klas 4 cekap...4 amanah lum g...coz 1week = 1time i enter their class..sorry ek murid2 ku...and antara bdk2 yg mencuri perhatian aku...haziq,zul,hani,nadia....erm...and ade nama2 classmate dan pensyarah di kelas aku..tu la snang ingat...cthnya..nadiah mohammad, liyana, sri yana, zaidi dan ismail husin...nape sumer org name sama??tak pnah pun aku dnagr org aireen aneza setempat aku belajar,mengaji,atau mengajar...sesekali kurasa teringin...ewah2...nyanyi plk...

and aku dngar ip takde air...owh,sian new students...but u guys need to face the challenge...itu plg utama...and akan jd rutin...and my junior yg senior kpd junior baru dah mula rasa pe yg aku rasa...hope they succeed...insyaAllah...

and the most important thing...i miss him...lately,sgt bz,krg communication...but always pray for his happiness and successful...

byknye perkara berlaku...

Sunday, July 5

starting from I menjejakkan kaki I ke bandar Tawau ni byk sungguh perkara yg berlaku...byk tak ksah masalh parah tu yg I ksah...sesampai je I kat Tawau,buat kali ke brpnye I tak brp pasti,but then ade penyambut tetamu yg bkn menyambut kitorg but then to welcome the new students..bebudak KPLI Jun intake,kitorang pun tumpang ler dua kaki satu badan atas bas tersebut...satu minggu,tiring but enjoy giler...oh...ape yg tiring..???sbb g klas takde klas...jadual kosong tp kena g klas,ape kes???sila jwb...hahahaha

ape yg best...klas kami mostly start 11 a.m...itu yg best!!!ade 3 paper je diz sem...and no, dh dlm practicum week..owh SK tmn tawau...2 months i'll b wiz u...first day report on duty, b4 assembly dah dpt timetable...gila advance cegu dia...bagus bagus dan bagus...then kena berucap plok dlm assembly...the next day, i've started my class..oh,since sk tmn tawau ada 7 klas for each year,so...thee are a lot of replacement class smasa jadual kami free...

wei,ngantuk gler....takpe i'll keep u guys updated since i am very sleepy...thanks...

lelaki lembut...yg baik dan tak baik...

Tuesday, June 16


owhoo...diz topic is quite cool...for those yg anggap diz topic is unnecessary,i am asking for earlier apologize...

sbenarnye....skrg aireenaneza is watching wanita hari ini...and dorg sdg kupaskan isu ttg lelaki lembut ni...hehehe...cam best jer...and jemputannya ialah seorang ustaz,iqram dinzly and fizo....owhoo(sumernye dude from the Matahari,aite??)

lelaki lembut...erm...antara yg semulajadi and membuatkan dirinya menjadi lembut...salahkah mereka ni jadi lelaki lembut..as in my opinion,bkn salah dorg 100%...yg mmg dilahirkan sedemikian rupa,totally tak boleh dipersalahkan..sbb menurut iqram dinzly,setiap manusia baik lelaki@perempuan ade 3% of the other sex pnye hormon...means that lelaki ade 3% feminin and women plak ade 3% maskulin...but then yg dilahirkan mmg dgn terlebih hormon,mesti ade hikmah...huhuhu...syukur la dorg tak cacat...do imagine if u were in their place...

and bg mereka yg dilahirkan tak semulajadi lembut,mcm pathethic la tgk dorg melembutkan diri,but then satu bnda dat make me impress,they build a strong integrity in themselves...(jgn marah ek sape2 yg terasa m'bace blog ini) diz is juz an opinion....and one more thing,do they gain smth besides satisfaction by transforming themselves from one sex to another....guys,u are perfect enuff to live as a guy okay...do appreciate it....

owh...and dlm byk2 pendapat, i will go for the peer also play an important role not to be the catalyst...please...kalo dorg dah lembut,jgn la korg nak persenda@hina@galakkan lagi...they will become worst if u do so...so,as a good frens,do respect but dun show as u are supporting their changes.....ape2 pun lelaki lembut pun ade perasaan okay....jgn wart dorg cam bukan manusia....sometimes,they are more sensitive than the normal people...and they might be rebellious if u treat them bad...tp kalo dorg tak jalankan kewajipan sebagai seorang muslims ejati...tlglah bimbing dorg...they are so easy to listen to you...=)

deleting and downloading...

Monday, June 15

Assalamualaikum there...

owh...ngatkan tawau je yg takde air...what a pity...since i woke up diz morning till now...owh..air taknak ader nape...takkan nak ckp aireenaneza bawak badi dari tawau...but then mama ckp,org tgh repair pbende ntah so air takder...ok...quite acceptable...and actualy,dah imune pun...=)

after fetching the little one (ma baby) from chinese class at 3.20 pm...plik tul...nape abes 3.20..nape tak bundar until 3.30...hehehetu pun nak dipertikaikan ke???directly surfing the net setibanya di teratak 511 karyna...juz searching for new themes for my navigator...so bored with the old themes and a lot of songs in da memory card also should have been removed oledy lorh....hehehe

deleting all da themes...quite a lot...and sgt lenguh jari mendelete...and then tb2 terasa diri ini superb cerdikl....
aireenaneza,nape tak remove memory card and delete drp desktop jer...hallu...mmg manusia cerdik pon kdg2 lupe bnda tu okay....hehehe

dah delete smua...then,downloading progress...owh...ada byk themes menarik kat www.zedge.net...
jgn lupe surf okay....sgt cute,elegant pun ader...and yg horror pun ader...and these are some of the themes....

...cute ke?...

...for those who are addicted to anime...

...ini yg plg aireen suke...

7 things i like...

Saturday, June 13

when return to kedah...it seems like everything would make me happy excet for one thing...++kg...and the list of the things i like the most....(not accordingly okay...)

1. lepak dpn tv sambil memegang remote tv dan ade byk rancangan yg taktau bile nak abes siaran....aa...sangat bahagia baring2 atas sofa sambil menonton tv...

2. bile lapar giler2...start engine astu bwk kimi(c kuat kn) n baby(peneman abadi) and kalo2 anis nak ikut....g mkn nasi kandaq royale...hahaha...sgt sdapppppppp....mane la tak ++kg

3. internet yg laju...super duper...sbb streamyx mmg superb..and takyah bayar bil....pama yg bayar...tu sbb lg bahagia...

4. ble tido...takyah pk nk siapkan assignment...astu sgt bahagia...ader comforter,de byk bantal except for chipmunk...and takder halangan nak tido kul brp n bgn kul brp...(janji solat ler...)

5. mandi takyah pk sabun,tootpaste,syampoo baes...sbb ble balik tawau...sumer gune duit sniri...kat umah...sumer FOC...wakakaka(and i am a super duper extreme user of my toiletries...) kwn2 gue je yg tau...

6. air panas mmg tersedia..nak wart air pe...sumer de...kalo kat tawau kena bajet plak bln ni neskepe,bln dpn melo,lagi satu teh tarik...hehehe...n kalo rase nak masak...takyah pk kena serang ngan warden(eiii,cm skool).,..gasakla ko nak masak pe...yg pnting...kemas no~

7. last but not least...bersama family tersayang...

eh....nak tambah satu g bley...kereta takyah sewa...minyak mmg slalu penuh...huhu...myve se superb cool....tp credit for abg ardi sbb kerana lu gue dpt g klas piano and ilangkan tension n bosan di bandar tawau...hehehehe

to all frens out there...appreciate la pe yg u all ader rite now...coz it wouldn't be so heaven for a long time...=)

tragedy after precious moments...

Friday, June 5


owh...cam blur je...juz nak gto jeti langkawi de board cam KLIA..hahaha

boarding

owh....arrived at lapangan terbang sultan abdul halim on 2nd june...so tired...at 12...went to jety kuala perlis....so excited as bout 2 years haven't menjejakkan kaki ke sana...i didn't mention it yet aite?PULAU LANGKAWI...one of the most hits in cuti2 Mlaysia list...(owh...seems like tourism should pay me tips for that)...hehehe

bayview : 1410




view from my bayview hotel : room 1410


ok,on the first day.,...went to pantai cenang at nite...makan hours...we went to my pak teh(abang auntie sue punyer kdai mkn) sgt serdap...tgh renovate coz suddenly dorg nyer kdai kna aniaya...dirobohkan...and he didn't tell mama dat the kdai is jus pindah2 brg on that day...one more thing...the lauk is superbbbbbbbbb...ikan tenggiri masak asam pedas mlake tu beb...sama ayam goreng kunyit yg ala2 thai...owh,aireen is putting on her weight..damn it...kna diet...must must must...and it is compulsary...

masak asam pedas ikan tenggiri superb~!!!

on the next day is the precious moment....
we went to the geopark...by speedboat..and i managed to see so many fish...many types...ade baracuda,ade pari yg overagressive,ader ape g ek..ikan pemalas...and ikan yu...and i feed those ikan sumpit2...ikan tu mmg pandai menyumpit...aduiiina...terkena beb...org tu swuh i put my fingers then suddenly ikan tu menyumpit....kuang hajooooooo...terkezutttt...nasib baik kamera navigator gue nda masuk dlm air bha....


let's go to gua klawar...

ni la boat yg bwk kami g jejalan kat geopark...


then we went to gua klawar...mula2 masuk cam takder klawar...then cam de bau klawar..pergh,cam tau bau klawar tu camne kan????hahahah...owh...tetiba....aku suluh torch yg diberi oleh makcik penjaga dpn gua...aduiiiiiii...sgt banyak atas kpala....adui adui adui...sgt takut ianya jatuh...tetiba teringat citer vampire...hahaha..nasib klawar itu tak mkn org...sgt cute plak bergantungan di atas sana...and those stalagtit and stalagmit was so georgeous....

on the same day...still
we went to the cable car place...wah...sgt tinggi...sgt sgt sgt..sape2 yg gayat tidak disarankan...and disebabkan kitorg naik ngan kwn auntie sue and anaknye yg ade asthmetic...kitorg tak turun amik gambar....sengal tp takpe...1st experience mmg slalu de yg weird2 things aite???turun je dr keta kabel....kitorg feed rusa.......wah,cam citer snow white...rusa sgt jinak...and geli gler time dia mkn kt jari gue...cam ape jer....hahaha....

deer feeding

atas cable car

ok...mlm itu aireen rest...

AND HERE COME THE TRAGEDY ON THE NEXT DAY...

kitorg balik dari lkawi...from jeti langkawi....
and we all naik boat ke kuala perlis still...it actually took 45minutes....listen carefully k...45 minutes...the boat name is MY FERRY...will remember it till my last day in my life..insyaAllah...

kul4.00 naik ferry...owh,duduk d seat VIP kat atas...fery itu sgt besar...3tingkat...kitorg paling atas...paling dpn...me,anis,auntie umi(kwn mama) and her son...kimi,baby an mama kat blkg...owh...ader crita best ditayangkan...som tum...crita siam yg de mat salleh besaqqqq...hehehe...pastu cam pning2..sbb ombak kuat...owh tido lg bagussssss....tido...anis on my shoulder...suddenly...

kul4.45 suppose dah smpai..tb2 tbgn dari tdo...
and tercampak...terpelanting dari hujung ke hujungggggggggggggggggggggg....sangat terkejut...
FERRY TERBALIK....gila...time tu mmg dah tak pk pe dah...pk nak slamat je...cpt la smpai..and budak2 kecik dah nanges2..a.der yg dah berdarah2 kpala...and i was so shocked till pale...sgt sakit serius..smpai skrg..masyaAllah..dah terpk cam cter titanic..org kat bweh lagi la ksian...ader yg dah pengsan tak bernafas sbb aircond kat bwh tak function...and de motosikal tercampak masuk laut...ader nenek patah tulang rusuk...so empathy....

and bout 1hour kitorg stuck dlm ferry yg tak bergerak pakai enjin...takut meletup...and takut terbakar..and sumer kna pakai life jacket yg masih de dalam plastik kat bwh seat masing2...plg sian bdk2 kecik aa...tak behenti2 nanges...sian gler...and mama dah jerit swuh aku bgn pgang tiang...but i couldn't coz ader 2-3 org timpa aku...patut aa sgt sakit..and dah hampir satu feri muntah2 and ade yg nangis2 tmasuk prempuan dpn mata aku yg tg "honeymoon" kut...so tragedic...1st time rase cam nak mati...

MY FERRY yg tragedy

THANKS ALLAH I'M ALIVE...and my family too...ader lbey krg 400 org dalam ferry tu...sumernyer...ktakutan....and sumer mmg pucat abes...ya Allah...so,sape2 yg mengalami kjadian cam aku...stay calm ok....bdoa je byk2....insyAllah...slamat kalo dah takdir....

thank Allah i'm alive...

Wednesday, May 27

owh...super duper dunno what am I feeling rite now...maybe hurts,maybe tired,maybe sick,maybe happy,maybe too excited or maybe disappointed...trust me...nobody knows...but the most tremendous thing that i did last nite is sleeping non stop for 13 hours...and i just woke up dunno at wut time to change my sleep position (and those are told by my rumae...)wah...really...

papers had finished...and i didn't celebrate it at all...i just sleep...and sleep...kinda celebration to perhaps...and diz morning when i woke up...went to yana's room,serve with maggi n oat...but i had a stomach ache...maybe becoz a lot of sleep...do that link???hello...suke t i la ayat i...hehehe =p

n rite now i am still lying in my room, on my cosy pillow...typing this entry and i dunno what am i babbling...and for a real...i am too excited to return home diz 1st june...=)

three more to go...then packing

Thursday, May 21

owhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...sgt bahagia killer paper dah lepas....energetics in chem is really killin' me softly...hehhee...cam tajuk lagu la plak...and for diz past week,sgt berusaha study with my fwens...wah,dah cam pusat tuisyen dah mawar 003...and noe wut,sgt happy coz all da spot came out...wah wah wah....maybe berkat doa kpd Nya supaya dipermudahkan segala2nya...Alhamdulillah...

and ade 3 more papers g to go...chaiyo2 aireen...and to my best buddy ever,bdk2 math kat gaya,aimi,leelin,nora,chris, yan, ida, jojo, ah ling, mar, and mandak....gud luck....sgt2 merindui kalian...and kwn2 di sini pon slalu gk bercerita ttg kalian...

and menghitung hari to go home...wah...it was a paradise of the world actually,tolak mabul....hehhe....mabul 2nd place ok...umah dulu baru mabul...and dah terbayang char koey teow kat simpang jln berhampiran traffic light...owh,marvellous char koey teow (lu org tauke kdai must pay me royalti)...n trademark as...is nasi kandaq royal....and mee kari...and cendol pulut...n pulut durian...wahhhhhhhhhhhhh....

and i miss my bed,my tv,my sofa...wah...cam aku plak yg beli...n my family of course....hehehe...owh,dan ade satu bnda baru yg aku tak dpt rasmikan...haiwan berkaki bulat....hehe...kuat mkn and blaagak cam kaya...and my best fren ever...amal,ili,pdart,shayra,elah,nad,itik,eton...sgt2 rindu kalian....kalian membuatkan aku sentiasa nak balik sememnanjung....=p

emosi skrg sgt stabilll...cam nak melompat girang selepas lepaskan semuanya bbrp minggu lps...and the relationship also work so excellent...luv ya mr paul smith....hehe sempat g de nama die...k guys...pen of...do miss n luv u all...doakan kejayaan gue and i'll pray for u guys too...
daa~

why should diz happen to me during this critical moment???

Monday, May 18

hate to feel this way...
exam still left bout 2 days...
but i am thinking bout the things doesn't matter...
wake up aireen...
be strong inner...be strong...
it wouldn't hel if u just think the way u are thinking now...
be positive...
and pray for ur own happiness..and successful...
hope when i wake up tomorrow...
everything will flows according to the rite path...
-p.i.e.c.e-

mama...along syg sgt2 kt mama...

Sunday, May 10

...mama mmg sgt sporting...

..mama yg super hebat men bowling...

i feel happy..
when i am with her...
and with her soft words...
she makes life clearer...
when i see her...
with eyes so worried...
i want to let her know i love her so...
such a warm smile that always leads to laughter...
like an ending that happy ever after...
how i hope to be like her when i'm older...
she is my MAMA and i love her so....

happy mother's day mama...may Allah bless u...smoga pjg umur, murah rezki...and along minta maaf sgt2 sbb tak jd anak yg baik....tp along akan cube yg tbaik utk bahagiakan mama satu hari nnti....insyaALLAH...

aireen = jemie ... i also dunno wut is happening inside me...

sort of unsatisfied wiz a lot of things made me burst....
sorry to michele...
sory to step...
sory to my rumate...
n sory to my luvly frens...yana...(sbb ko je yg brani tanye kn...?)
n niza too...
N plg sory to him....
dunno wut is pushing me till i act that way..but it was totally withour regret....
it is totally without embarace...
it is all can be desribe as anger...
maybe everyone is looking me as a fierce tiger or a crazy woman rite now...
but i dun care ok...
it's my life...and i am the one who responsible for it...
for those who knows nuthing...keep your mouth shut....
n rite now..
i felt a bit relief...eventhough it seems like not 100%...
trying to gain strength...
trying to strive for the things which are more important...
but from all those things...
"saya tetap sgt2 mencintai dia..."

not in dat kind of mood~!

Sunday, May 3

sgt takde mood la...maybe dh dkt red dot kut...
and boleh2 plk dia wart2 tak phm..
n cr2 pasal..pastu dah la mmg tak pduli kalo org mrajuk..
baik takyah mrajuk..wart sakit ati..
so,by the end of laz nite..

navigator : call kat 6-7 kali ke tu...
nokia 6630 : AVA abg ade kt cyg?
navigator : ade,nape org cal tak angkt?g mane?org dah tunggu dpn mawar nak bg brg abg..
nokia 6630 : owh,takpe,esok je la...

lps bbrp ketika,lps bersiap2 nak tdo...

navigator : org dah nk tdo...nite..assalamualaikum...
nokia 6630 : ok..wslm
navigator terpaksa call...
navigator : owh, tket twu sandakan sgt mahal...abg g ngan poji je la...
nokia 6630 :ala,nek bas je...kn abg ckp tak confirm g...
navigator : owh...ok
nokia 6630 : kite g smpai checkpoint,nnti pakcik abg dtg amik..
navigator:org g gk???
nokia 6630: kn abg dah ckp...(ini caranya dia memujuk...rsnye)
navigator:ok,ape2 la...
nokia 6630 : org tdo lu...
navigator : esok cyg ok la tu....
nokia 6630: aa????
navigator:takder pe2..
nokia 6630 : tido la ek..
navigator : assalamualaikum
nokia : wsl..ehm...(cam nak batuk)

tdo....zZzZ...

mcm takut jgk sikit2...

Thursday, April 30

...sampang mangazo,the world is ours...

...kundasang,i'm not in da pics k...sbb sorg tngkap,takkan both of us nak masuk pics..lu pk la sniri (jan'09)

...memoirs kat kk,b4 cuti pjg,hang out wiz those lil c's kat kk..and the pics showing the view of tg aru(dec'08)....

...mabul - world's paradise,w'pun de hal yg menyedihkan tp ttap menyejukkan hati bila ingat balik (mac'08)...


all those memoirs make me feel more stronger sometimes...
all the memoirs make me feel smiling all the time...
but then i'm afraid that I will lose him...
I'll pray that we will end with marriage...

-end-













ape yg aku rase skrg???

Tuesday, April 21

00:06 doing assignment...printing KBSR syllabus science year 4...sgt tension coz i've waste bout 30 A4 paper as i had printed wrongly...ngeng..aku tgh berjimat neh...tlg aa simpati encik printer...

22:30 doing my PCK (pedagogical content knowledge)...assignment yg membawa assessment marks yg sgt tinggi dlm menentukan pointer for certain subjects...(major). there are all 5 PCK...actually, all of us dah wart...tinggal taip blk...aiyak...wart keje twice..

21:00 chat with diz one of my buddy yg kuanggap sperti adik suda...dia da masalah...so tend to give my shoulder for her to cry on...eventhough dia tak sempat nanges, but then dah nmpak cam nangeh...and gelaran baru yg diberi kpdnya mata air...boley???keep on praying gurl...

19:30 sgt lama tak berjumpa dengaNya di sini...terasa cam syahdu sgt bila dngar zikir arini....astaghfirullah...sesungguhnya aku tak layak ke syurgaMu, namun aku tak sanggup ke nerakaMu...

19:00 Berlari2 anak menuju ke bilik sahabat...semata2 nak tgk sambungan matahari...teruk tul...dengan batalakung g tu...masyaAllah...

17:30 Makan malam dgn ... sgt bahagia bila tgk dia tersenyum...simpan sendiri...tak boleh gto...walaupun baru lepas dititiskan airmata olehnya...namun sgt mudah memaafkan

16:00 sejak balik dari praktikum...peru ni slalu manja...minta diisi je slalu...minum milo je dulu ek perut sayang....nnti kita g mkn k...

13:30 nap...zZzZz...wajib...!!!

pagi2 nape sgt tak dapat berfikir...kuliah...laptop,pethimpunan pagi...sgt rutin~!




tb2 terajin plk...

Friday, April 10

hapy day~!...arini bgn dgn awalnye w'pun cuti...our housemate...org plg senior,plg lucu,plg cute dlm umah kami...kak yue...slalu pg2 wart lawak dah...tokei burger la..citer bapak mentua dia la...citer c herman la...mace2 g teh..hehehe...dan pg ni k.yue telah masakkan burger special utk aireen,jenny,farhana dan stephanie jauseh...kami mkn je keje...aduss...mmg taleh kurus...mission impossible...but then,thanks k.yue...burgermu sgt sodap...

dan skrg,mrk sedang mengerjakan halaman blkg umah,memotong rumput,mengemas dan segala2nya...sgt lucu...kitorg dah 3 weeks kat cni...n skejapnya masa berlalu..dan perkara paling malas utk dialkukan ialah pulang ke....IP..nooooooooooooo...nightmare...sgt~!manenye ngan keje blambak,exam dah dkt,astu IP sgtla bosan...no entertainment at al...aduss...tlg..tlg...dugaan ini plg berat utkku...hehehe

tomorrow de class ganti..so, no weekends again...sbb ptg de klas piano...n sy berhajat utk ke parkwewll sbentar lg utk membeli keyboard...insyaAllah...juz for own practise,takpe la takder brand pun..asal boleh practise...dah 4 eeks i attended the class...dah ley main bbrp buah lagu...susah gk ek men piano pakai chord ni...hehehe...tp sgt seronok...and will battle for grading...sgt sukakan piano....=)

tomorrow will be sumone special's birthday...walaupun jauh d mata,but then ttap dkat di hati...nak wish awal2 la...baby,happy birthday...may Allah bless you...dah tue dah...kna blajar byk benda g...smoga tak jd jahat cam along...hehehe...adiah postpone la...tgh sengkek ni...hehehe...jg mama elok2...jgn nakal2....


cam adik beradik ke??hahahah..mme pun...trademark...spec siput babi...

happy becoming birthday azie haleeda...sweet 14~!





all of sudden...

Tuesday, April 7

sgt menegejutkan...tp blasah je...mmg dah bajet kna observe...tp tak bajet la dlm sehari 5 period kna observe...wah...sgt penat...dan penat dan pelu...dan panas...and the student ade yg wart hal...adui...especially de sorg boy ni...safizul sukrie sylvester....maha nakal...n boleh wart aku benkek...tp nasib de ksabaran g dlm diri ku...dah la taknak wart keje...takak wart aktvt...kaco org...astu minta puji...haih tp...dia tak boleh dipersalahkan..mmg kdg2 de budak gitu...n...my teacher advisor also sgt baikkkkkkkkkkkkkkk...sgt...sgt...mmg patut diberi pujian...dia g tlg pasang lcd...dia yg tlg...wah....amazing aku...and dia tak byk ckp walaupun berilmu....

after recess...break 2 period...tb2 de org dtg kat bilik guru...teacher aireen,tak masuk klas...wah...tak sempat g prepare...sabaq sart ceq...adui na....nasib la mdm madiah dtg kul 10.45 camtu...and she said she called me but i didn't pick up...yer la...td de klas mdm...tp mdm cam ok...sgt bergaya cam biasa....tudung biru laut...sgt suka akan fesyen pakaiannya....heheehe....

mdm masuk wiz me...n the lcd wart halllll....15 minutes dok ghoses mnatang tu...wah...nape de kekejaman di saat2 begini...then, i take decision...takyah aa pakai lcd...juz guna laptop n speaker....bdk2 tu sgt happy...sgt2...sgt2...sgt....n penatku terbayar tgk dorg tersenyum...
nsangkaanku tidak benar sama sekali...rupe2nye...bdk2 klas 4B sgt baik....n gave me full co-operation...sbb dah disogok..hahaha...tp ok la....classroom management bah itu....

n my marks....between 2-4...alhamdulillah....quite satisfied....chaiyo2 aireen...azab seterusnye....next week.... =)

yesterday...tomorrow and today....=)

Wednesday, April 1

24th march...she was born...i didn't even know it was the same as my birthday till my sis told me so...so cute...so small...so and so...what a miracle...soft face,still pure..and so innocent....luv u AISHAH HALIDA...only after having a gud news for few hours,then my sis told me that she will be going to my long ya's house...sgt sedih...tak sempat pun along nk jumpe...nak balik!nak balik!....dah la tgh praktikum...how come i escape classes...attendants is 101% ok...IT WAS YESTERDAY....

practicum week...sgt penat....sgt ok...sgt...tp when we look at their faces...feel really need to give them smth...they came to scool with a big hope...their parents had trust us to teach them....i'll promiz to myself, i'll try my best to become a great teacher one day...diz is the medium...diz is just a starting...so...the starting part is the most important part...i won't let my starting to become the end...even i had to stay up, even i got a blue eyes on the next day, even i have to spend a lot of RM for them...it is priceless when they gained smth from me...trus me~!!!IT WAS ALSO YESTERDAY....

guru penasihat n murid-murid...hehehe =p playing moment...


distribute the racket to all of them...

b4 playing,must know the rules and regulations first...

no class at all...spending time to mark upil's worksheets...sometimes they make me smile,angry and also funny...hehehe =p quite cute...it was the last day for them to practise the long jump...tomorrow is the day for fizi,helmi,liana,fadilah,farid zul,kartika and muliana...and was absent today...nvm,they will at least go for bronza...and they had remember me...luv them so much...they are a good listener...gud luck boys and girls...IT WAS TODAY~!

whut should i do first...???so many things in my mind....practicum,PGPI,practical,AISHAH HALIDA,and...bla bla bla....aireen is happy and tired rite now...happy is important...although you are tired, but if you are happy,sleeping with smiling is GEORGEOUS...and that is TOMORROW....

*miss mr paul smith also...hehehe #_#

sgt bz...tq yana...=)

Monday, March 30

sory...i am totally bz diz week...starting moment of practicum...so,cam tak brp dpt nak update melainkn bebetul free...tp2 mlm tdo sejam dua je...so...lu pk la sniri....

*yana,thanks for the bloggin'...sgt menarik.....thanks....

splendid journey...

Friday, March 20



after spending a week kat kk, on duty o.k...bkn saje2...de tugasan kkbi n big...then only i had a splendid 3 days hourney...trip to kudat was really georgeous...sgt bahagia menikmati pemandangan alam ciptaan Allah SWT...kagumnyeeeeeeeeeeeeeeeee....n da most memorable moment for my fwen,yg bakal jd my housemate...jenny leong...we celebrated her birthday there...at simpang mengayau,the tip of borneo...knapa tmpat itu sgt cantik????


...pose kunun, sampang mangazo...

"pertembungan 3 laut..."

"sempat g bbq..bakar sotong,cheesy sausage n ubi.."

diz is the first part...sbb our splendid vacation sgt byk yg mau diceritakan...for the next post i'll continue bloggin' on the second day of the splendid journey k....miss those moment...=)




baby...

Sunday, March 1

sorry, quite bz lately...byk yg mau dipikirin...hehehe...saat ni,i am totally miss my luvly cousins, najmi and najhan...sbb pe??sbb tgk gmbar mr paul smith time kecik2...sgt cute la bdk2...why???sbb diorang blum ader dosa...masih suci...camtu gak najmi n nazhan...sgt bijak, hyperaktif,keletah dorg sgt menghiburkan...abg byk ckp...pandai lg tu...kalo time kitorg one family jumpe diorg,mesti ade jer modal c abg n c adik...adik plak pendiam,tp sgt cpt bertindak...eee...dah lame tak jumpe diorg...najmi dah darjah satu pun...eh,darjah 2...nazhan...muda 3thn...


...ni najmi,blur tul...


...ni nazhan,sgt pendiam tp diam2 ubi berisi...

mesti dorg dah tak berapa knal cousin dorg ni...yg dulunyer dorg panggil kak long eghin...hahaha...sbb dorg tak reti sebut r...erin = eghin... so sweet...i really luv kids..sbb dorg jer yg leh wart sy senyum time sy sdih...sbb dorg sgt suci...n kalo time sy tgh sedih mesti sy tgk gambar baby...termasukla mr paul smith time baby on my dashboard...so cute...sgt suci....


...mr paul smith time comel2....

n kalo berckp pasal baby mesti la teringat my lil c's time dia kcik2...sgt comel...n smpai skrg still panggil baby...ahakZzZ...melekat...time baby kcik2...sgt putih dan sgt manja...tp senang dijaga...sbb dia slalu kena tinggal...pnah skali time ada lawatan PERKEP (persatuan keluarga polis), mama tinggalkan baby ngan kaka dia(arwah m.lang)...kitorg ksian sgt kat dia..almaklumlah....br dpt adik baru...time tu cam dia baru brp bulan...sgt comel...sgt kesian ditinggalkan...hehehe...n kitorg 3 beradik siap wart jadual g,sape wart susu,saper buang pampers..saper masak air utk mandikan baby...sumer berebut..sbb baby sgt cute...hehehe...rindu sgt kat baby yg kcik2..skrg dah 14thn pun...haih...sbb tu la sy sgt suker bayi...sbb sy anak sulung, n sy ader 3 org jer adik...n sy jelez tgk kwn2 sy yg dah ader anak buah...sbb sy lambat g...takpe...sabar...hehehe =)

heran kn naper ader manusia snggup buang bayi...dorg tak kesian ker tgk baby tu cumil g...mulut kecik,tgn kecik,idung kecik,mata pun tak berapa nak boleh bukak...eiii....sian tul...nape la kejam tul manusia zaman skrg...nauzubillahi min zaliq...kalo nak buang tu pkl la dlu time korg kecik2...sumer org syg korg..tau tak baby tu sgt tak berdaya utk idup sendiri...dia pndai nangis jer...sian la...haih....emosi sket bab2 baby ni...to all u guys out there...let us pray to Allah so that all the babies in the world will live piecefully n being loved by their parents...Amiinnnn.... =)

happy + sad + laugh + tears Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino