lelaki lembut...yg baik dan tak baik...

Tuesday, June 16


owhoo...diz topic is quite cool...for those yg anggap diz topic is unnecessary,i am asking for earlier apologize...

sbenarnye....skrg aireenaneza is watching wanita hari ini...and dorg sdg kupaskan isu ttg lelaki lembut ni...hehehe...cam best jer...and jemputannya ialah seorang ustaz,iqram dinzly and fizo....owhoo(sumernye dude from the Matahari,aite??)

lelaki lembut...erm...antara yg semulajadi and membuatkan dirinya menjadi lembut...salahkah mereka ni jadi lelaki lembut..as in my opinion,bkn salah dorg 100%...yg mmg dilahirkan sedemikian rupa,totally tak boleh dipersalahkan..sbb menurut iqram dinzly,setiap manusia baik lelaki@perempuan ade 3% of the other sex pnye hormon...means that lelaki ade 3% feminin and women plak ade 3% maskulin...but then yg dilahirkan mmg dgn terlebih hormon,mesti ade hikmah...huhuhu...syukur la dorg tak cacat...do imagine if u were in their place...

and bg mereka yg dilahirkan tak semulajadi lembut,mcm pathethic la tgk dorg melembutkan diri,but then satu bnda dat make me impress,they build a strong integrity in themselves...(jgn marah ek sape2 yg terasa m'bace blog ini) diz is juz an opinion....and one more thing,do they gain smth besides satisfaction by transforming themselves from one sex to another....guys,u are perfect enuff to live as a guy okay...do appreciate it....

owh...and dlm byk2 pendapat, i will go for the peer also play an important role not to be the catalyst...please...kalo dorg dah lembut,jgn la korg nak persenda@hina@galakkan lagi...they will become worst if u do so...so,as a good frens,do respect but dun show as u are supporting their changes.....ape2 pun lelaki lembut pun ade perasaan okay....jgn wart dorg cam bukan manusia....sometimes,they are more sensitive than the normal people...and they might be rebellious if u treat them bad...tp kalo dorg tak jalankan kewajipan sebagai seorang muslims ejati...tlglah bimbing dorg...they are so easy to listen to you...=)

8 singgah comment yer... =):

Shamsudin said...

satu post yg agak menarik...........lelaki lembut juga seorang manusia.....manusia ada perasaan.....dan mereka tidak sepatutunya di diskriminasi apa lagi dihina........apa2pun mereka juga mansuia..dan manusia tidak sempurna.......

aireeNaneza said...

yerp...betul...semua manusia ada hak utk bersuara,camtu gk lelaki lembut...thaks for da comment..

shayra hint said...

so, iqram dinzly tu adalah darai atau x?

nur said...

slalunya lelaki lmbut hensem2 kan...dn sbnrnya dorh tu kuat..hihi, dan xsmua lelaki lmbut itu lmbut..phm x.hihi

Princess Ayang said...

one of my good fren, bkn lembut tp nyah.. aku xksah sb die non-muslim.. tp gile cun nk mampus..klo aku kuar ngn die, silap2 org ingat aku yg nyah...hahahaha... but die sorg kawan yg best..
ada mende yg kita bleh tgk n jgn ckp ape2...diorg pon manusia yg xsempurna n punya perasaan

aireeNaneza said...

-shayra-
dia adalah lembut ati...bkn lelaki lembut..hehehe

-nur-
owh...it might be....i do understand nur

-amal-
owhooo...kalo cantik mmg kalah perempuan...takut mak...hahahah

FdausAmad said...

Gua nak ajak lu datang kenduri kat blog gua..
Follow terus pun takpa.

Budak budak kat blog gua tu dah ramai berat ke belah punk.

Dah 7 hari gua merantau jemput kenduri ni.

mark said...

aireennn
cantek blog
:)
btw miss u too
kite da jrg update blog la :)

happy + sad + laugh + tears Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino